Коминочистачът и загадката на червените бикини

0
Ако се питате защо коминочистачите изчезнаха - претрупани са с работа, отказват поръчки
Ако се питате защо коминочистачите изчезнаха - претрупани са с работа, отказват поръчки

Коминочистачите се оказаха твърде малко, за да успеят да почистят навсякъде.

Сезонът на комините съвпада с този на туршиите, обясни професионалистът Владимир Неделчев. Той е един от четиримата майстори, на които пловдивчани могат да разчитат за тънката работа да им отпушат комина. В момента всички са затрупани от поръчки и дори отказват нови заради многото ангажименти, пише Всеки ден.

В същото време все повече хора започват да се греят на дърва и въглища. Те вадят старите печки чудо от мазето, напасват тръбите, но се оказва, че комините им нямат тяга и тръгват да търсят добър коминочистач.

Мъжете, награбили черна четка, обаче обясняват, че коминът е най-добре да се почисти през лятото, когато времето е топло, керемидите са сухи и не се чупят. През лятото и цените са по-евтини. Хората обаче се сещат, че печката пуши едва когато напълнят мазето с дърва, с бурканите с туршия и лютеница и навън застуди, споделя впечатленията си коминочистачът.

Владимир Неделчев е един от най-добрите в бранша си и освен да почиства, е иззидал стотици комини. Строил е и къщи и кооперации. Правил е специални поръчки по вилите на известни хора.

Средната цена за отпушването е около 50-60 лева. Вадил съм мед за една тенекия от комин, превърнат в кошер от диви пчели, разказва Влади Неделчев.

Когато разбрал на какво е попаднал, той взел всички предпазни мерки, за да не го нажилят насекомите. Медът обаче му стигнал за цяла година, като се хвалел на близки и приятели с ценната находка.

В друг случай стопанинът на старинна къща се оплаквал, че коминът му пуши и одимява цялата къща. Когато бръкнал по-надълбоко в коминното тяло, Влади извадил жива кукумявка. Оказало се, че тя си е харесала тясното пространство, за да засели там цялото си домочадие.

Най-странната находка в кариерата му обаче се оказва чифт червени бикини. Покривът беше стръмен, с керемиди, беше ми трудно да се изкача там, идея си нямам какви алпинисти са били тези, дето да го изберат за бурен секс, че да хвърлят бельото си там, с чувство за хумор разказа дългогодишният коминочистач.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари