Задимен автобус до Волово вдигна пожарникарите на крак

1
Русенските огнеборци са реагирали на 4 сигнала за произшествия
Русенските огнеборци са реагирали на 4 сигнала за произшествия Снимка: Dunavmost, архив

През изминалите почивни дни екипите на пожарната са реагирали на 4 сигнала за произшествия

На 5 декември, за времето от 08:16 до 09:10 часа, служители и техника на РСПБЗН- Бяла и РСПБЗН- Две могили са пратени на сигнал за възникнало горене в автобус. Произшествието е било па главния път I-5 / Русе - В. Търново, до с. Волово. При пристигане на място пожарникарите са установили, че няма горене, а се касае за техническа повреда в турбо компресора на автобуса, вследствие на което се е отделило голямо количество дим. Придружили са автобуса до безопасно място.

Вечерта в събота, за времето от 18:54 до 19:30 часа пожарникари от Първа РСПБЗН са реагирали на сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер на ул. "Муткурова" в Русе.

В неделя в 10:09 екип на Първа РСПБЗН – Русе е ходил на адрес на ул. "Йосиф Дайнелов", откъдето е подаден сигнал за запален комин на къща. При пристигане на място се е оказало, че няма нужда от гасене, т.к. стопаните са загасили запалването на саждите сами. По-късно, между 11:39 и 12:20 ч., пожарникари от Първа РСПБЗН са пратени и на адрес на ул. ул."Стоян Михайловски" в Русе, отново за запален комин, този път във вход на блок. Ползвателите били извършили гасителни действия с вода до отиването на екипа на място.

Един лъжлив сигнал е вдигнал на крак два екипа на пожарната вчера вечерта. От 19:28 до 19:55 ч. те са посетили адрес на ул. "Зорница", заради сигнал от граждани за излизащи пламъци от покрива на склад на вторични суровини. При отиване на мястото не е установен пожар, а се е оказало, че пазачът на склада е запалил печка на твърдо гориво и вероятно са излизали пламъци от комина.

В 19:32 часа екип от РСПБЗН-Бяла е реагирал на сигнал за пожар в къща в с. Брестовица. Пожарът се е разпространил само в една от стаите. Вероятната причина за него е небрежност при боравене с огън, при палене на котле за отопление. Пострадали хора няма. Действията на огнеборците са продължили до 22:30 ч.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари