Задават се нови горещини

0
Какво време ни очаква през месец септември
Какво време ни очаква през месец септември

Какво време ни очаква през месец септември

Към края и началото на следващата седмицата ще бъдем свидетели на нов пренос на гореща въздушна маса от Северна Африка и Източна Европа, която ще повиши температурите до типичните за август - 38-40°С. Този път главният фактор не са само изморителните жеги, а тяхната продължителност, като според моделите те ще надминат 14 дни, информира Meteo Balkans.

Освен това високите температури, могат да доведат до увеличение на риска от пожари в Гърция и България. Най-висок е рискът от пожари в СИ България и Горнотракийската низина. Съветваме гражданите да бъдат внимателни и да се съобразяват с инструкциите на местните органи за гражданска защита относно използването на открит огън и други потенциални запалителни източници. Високи температури и трайно засушаване, ще се наблюдава и над Централна и Западна Европа.

Промяна на синоптичната обстановка и нов дъждовен период ни очаква след 25-28 август, тогава вероятността от циклони и нови атмосферни смущения ще се повиши. Според текущите прогнози началото на септември ни очакват и по-ниски температури, които ще са нетипични за началото на месеца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари