Задава се леден уикенд

1
Студеният въздух идва от северните ширини и е свързан с бърз атмосферен фронт
Студеният въздух идва от северните ширини и е свързан с бърз атмосферен фронт Снимка: БНТ

Обилни снеговалежи ще обхванат постепенно страната от тази нощ.

Задава се поредица от мразовити дни, в които дори през деня температурите ще бъдат отрицателни, предаде БНТ

В София вече наваля между 5 и 10 см сняг. Студеният въздух идва от северните ширини и е свързан с бърз атмосферен фронт, който ще предизвика валежи - в планинските райони още в началото от сняг, обясни синоптикът от НИМХ д-р Анастасия Стойчева.

Валежите от дъжд в цялата страна също постепенно ще преминат в сняг. Има опасност от заледяване и през следващите дни нощните и сутрешните температури е бъдат отрицателни. В понеделник и дневните температури ще са под нулата.

Днес през страната ще преминат два студени фронта. До вечерта облачността ще се разкъса. Ще се усили вятърът в Дунавската равнина. През почивните дни на места в Западна България ще превалява сняг. В Североизточна България за момента температурите са положителни, но няма да е за дълго.

В понеделник, с навлизането на нов студен фронт от север-северозапад, температурите ще се понижат още малко. Циклонът, който поддържа този студ, ще се задържи над Балканите през следващата седмица.

Към средата на следващата седмица ще започне постепенно затопляне, но поради застудяването през предните дни, може да очакваме сутрешни температури от порядъка на минус 14 до минус 10 градуса. Дневните температури ще бъдат около нулата.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари