Задържаният във Варна общински служител е поискал 10 хиляди лева подкуп

1
Той има криминално минало, заявиха от МВР
Той има криминално минало, заявиха от МВР Видео: NOVA

Той има криминално минало, заявиха от МВР

Разрешително за строеж е причината за подкупа, с който бяха хванати двама общински служители във Варна. Това поясни на брифинг главният секретар на МВР Живко Коцев. Единият от задържаните е 35-годишен мъж, който е работил в администрацията от две години. Той е имал криминални прояви в миналото. Другият задържан по случая е жена, която беше освободена, тъй като нямало доказателства за нейната съпричастност.

"Подкупът е във връзка с издаване на разрешително за пристрояване. Да не бъдат предприети действия във връзка с отстраняване на незаконен строеж. Първоначалната уговорка с общинския служител била на следващия ден да се дадат 10 000 лева. Но служителят беше задържан при предаването на част от общата сума", посочи Живко Коцев, предаде NOVA.

Припомняме, че двамата служители, които са на ниско ниво в йерархията и работят на терен, бяха хванати с подкуп от 2000 евро. Те са от Дирекция "Строителен контрол" в общината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари