Задържаха за 72 часа шофьорът, убил пешеходец във Варна

2
Колата на 27-годишният шофьор паднала в изкоп на строителен обект
Колата на 27-годишният шофьор паднала в изкоп на строителен обект Снимка: БТА

Колата на 27-годишният шофьор паднала в изкоп на строителен обект

Окръжна прокуратура - Варна привлече към наказателна отговорност 27-годишен мъж, който при управление на МПС нарушил правилата за движение по пътищата и допуснал причиняването на смърт на друго лице.

Той е задържан за срок до 72 часа, като предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“.

Инцидентът възникнал около 17:20 часа на 19 май 2024 година на кръстовището на бул. „Сливници“ и ул. „Вяра“. По време на движението си обвиняемият загубил контрол над управлявания от него автомобил, качил се на тротоара и блъснал намиращ се там пешеходец, след което паднал в изкоп на строителен обект. В изкопа паднал и 72-годишният пешеходец, който загинал на място.

Направените на място тестове за употреба на алкохол и наркотични вещества на водача са отрицателни.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължава под надзора на Окръжна прокуратураВарна. Назначени са множество експертизи. В следващите дни искането за задържане под стража ще бъде разгледано от съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    1
    Длъжни сте
    да си свършите работата докрай.Да не се мисли за Богоизбран,че е оцелял.Дрифтил и убил човек Всеки можеше да е на мястото на жертвата.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари