Задържаха за 72 часа съучастниците на прегазения крадец

1
Единият е осъждан 9 пъти, а другият - два
Единият е осъждан 9 пъти, а другият - два Снимка: iStock

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняеми двама мъже за опит за кражба на две крави. Това са съучастниците на 30-годишния ром, прегазен от 60-годишния собственик на животните - кипърецът Димитракис Пирилис.

Инцидентът е от 11 май в землището на пловдивското село Болярино. Според прокуратурата действията на мъжете са извършени в условията на опасен рецидив, след предварителен сговор.

До момента е установено, че около полунощ на 11 май, двамата обвиняеми, заедно с починалия им съучастник отишли във ферма в землището на с. Болярино, с намерение да извършат кражба на селскостопански животни - две крави. Те били забелязани от собственика на фермата, който ги подгонил с автомобила си „Форд Рейнджър“. Тримата се разбягали в различни посоки. След кратко преследване 30-годишният бил застигнат и блъснат от автомобила. Пострадалият мъж е починал от нараняванията си, като по случая е образувано досъдебно производство в Окръжна прокуратура-Пловдив. Мъжете - и двамата на по 28 години, успели да избягат и по-късно били задържани от полицията.

Единият от задържаните е осъждан 9 пъти, а другият - два (за кражби на селскостопански животни).

Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа, като преценката е на наблюдаващия прокурор дали ще внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях. По досъдебното производство ще бъдат разпитани свидетели и назначени експертизи“, уточни Чавдар Грошев, районен прокурор на Пловдив. Разследването по случая продължава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари