Прегазеният крадец е осъждан 14 пъти

2
Бандата на убития Петър многократно обирала фермера Димитракис
Бандата на убития Петър многократно обирала фермера Димитракис Видео: Traffic News TV

14 пъти е бил осъждан Петър Гаджанов​, който бе прегазен и убит от кипърски бизнесмен край Пловдив.

Припомняме, че смъртоносната среща между жертвата и собственика на земеделската земя се разигра около полунощ на 11 май в землището на село Болярино.

30-годишният жител на село Белозем е плячкосвал и друг път от имота на Димитакис Пирилис, за което е бил осъждан и излежал присъда. Тогава той е задигнал коне и крави от фермата на кипъреца, съобщи Окръжният прокурор на Пловдив – Румен Попов, предава trafficnews.bg.

По първоначални данни жертвата, придружен от още две лица, са влезли в имота на бизнесмена с цел кражба. Те били въоръжени с коси и други инструменти. Собственикът на имота ги е видял и подгонил. Крадците са се разпръснали в различни посоки в нивата с люцерна. Кипърецът е подгонил с колата единия, като след няколко метра го е настигнал и блъснал. Поради тъмнината не е видял другите двама и се е върнал до тялото на жертвата. Към момента нямаме данни да е прегазил втори или трети път мъжа, но според свидетелите, той е обикалял с колата в кръг около жертвата”, заяви Попов.

Той допълни, че другите две лица са задържани. Те също са криминално проявени.

Единият е с две осъждания за кражби, а другият с 9. Жертвата е лежал в затвора 7 години и е излязъл от 2017 година. Другият мъж е лежал 4 години. Срещу тях е започнато производство за кражба. Те са задържани в ареста”, допълни Окръжният прокурор.

Димитакис Пирилис е задържан за 72 часа в ареста, като предстои държавното обвинение да поиска най-тежката мярка спрямо него, а именно „задържане под стража”. Срещу него има повдигнато обвинение за умишлено причиняване на смърт при управление на МПС. Бизнесменът може да отнесе присъда от 10 до 20 години затвор.

В момента в село Болярино няма полицейско присъствие, предаде екип на Traffic News от мястото на инцидента.

Действително дойдоха полицейски сили и Жандармерия, но към момента всичко е спокойно. Аз лично не съм усетила никакво напрежение сред местните хора“, заяви пред наш репортер кметът на селото Стефка Милиева.

Димитакис Пирилис живее в Болярино от 2002 година. През април 2015 година къщата му е изгоряла до основи, споделиха местни жители. Кметицата не се ангажира със становище дали се касае за умишлен палеж.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари