Задържаха Велико Желев за 72 часа

0
Бившият шеф на АПИ и председател на съвета на директорите на фирма  “Хидрострой” е разследван за изнудване
Бившият шеф на АПИ и председател на съвета на директорите на фирма “Хидрострой” е разследван за изнудване Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на АПИ и председател на съвета на директорите на фирма “Хидрострой” е разследван за изнудване

На 07.03.2023 г. в Софийска градска прокуратура са получени по компетентност материали по досъдебно производство на Софийска районна прокуратура относно евентуално извършено престъпление - изнудване, извършено от повече от две лица, съобщиха от там.

Наблюдаващият прокурор при СГП е приел по компетентност досъдебното производство.

След анализ на събраните към настоящия момент доказателства е стигнато до извода, че съществуват разумни основания да се смята, че е извършено престъпление от компетентността на СГП. В тази връзка лице с инициали В. Ж. е привлечено в качеството на обвиняем за това, че на 24.02.2023 г. в гр. София, бул. "Цар Освободител" № 6, с цел да набави за себе си и за другиго имотна облага, направил опит да принуди Б. А., чрез сила, нанесени са удари в областта на лицето и тялото, да претърпи нещо противно на волята му, а именно да поеме имуществено задължение чрез подписване на записи на заповеди и разходни ордери на обща сума от 68 000 (шестдесет и осем хиляди) лева и с това да му причини имотна вреда в размер от 68 000 (шестдесет и осем хиляди) лева, като деянието е придружено с причиняване на лека телесна повреда и е извършено от повече от две лица.

Спрямо обвиняемия е постановена мярка за процесуална принуда „Задържане до 72 часа“. На 08.03.2023 ще бъде извършена преценка за внасяне в Софийски градски съд на искане за постановяване на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава, като предстои събиране и проверка на доказателствата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    daskal
    Този е мюре, боядисано врабче... Така си мисля. Какво изнудване, какви телесни повреди?! Той не може да си преброи фирмите и милионите, дето са крадени от нас.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари