Задържаха убийците на Венцеслав

0
Прокуратурата разкри подробности за умъртвяването на бизнесмена и как убийците му са си прикрили следите
Прокуратурата разкри подробности за умъртвяването на бизнесмена и как убийците му са си прикрили следите

Задържани са извършителите на жестокото убийство на софийския бизнесмен Венцеслав Маринов, станало край Нареченски бани.

Това съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, предаде Радио „Фокус” - Пловдив.

„Можем да твърдим, че убийството разкрито и убийците са задържани”, каза прокурорът. Това са баща и син Севделин и Марин Боюклиеви, на 47 и 26 години.

Прокурор Попов разкри факти около убийството, извършено с мотив неуредени финансови взаимоотношения между убития и семейство Боюклиеви, които са били съдружници в крайпътно заведения в Нареченски бани. На 21 март Венцеслав Маринов посетил заведението, а по-късно близките му загубват комуникация с него, което било нетипично. Поради липса на какъвто и да е контакт по телефона и по интернет на 23 март те подали името на Венцеслав в полицията, за да бъде обявен за издирване. На 26 март разследващите стигнали до следните факти. Около 17.00 часа на 21 март възникнал скандал първоначално между Венцеслав и бащата в заведението, което се стопанисва от тримата. Започва ръкопашен бой, след който Венцеслав е повален на земята и с удари е приведен в безпомощно състояние. Бащата и сина го издърпват в съседно помещение, където е бил държат завързан за краката, докато синът нанасял удари с твърд предмет по главата и тялото му. В резултат от ударите мъжът получава три черепно-мозъчни травми и една по-голяма в тила, от която е настъпила смъртта. Последвали са действия за прикриване на следите, между които увиване на главата с найлонова торба и привързване на тялото със завеса от заведението. След това тялото също е било увито и привързано с найлон и положено в бидон. Бидонът е бил затворен с метален капак от шахта и изхвърлен в река Чепеларска, на около 5 км от Нареченски бани, в посока Смолян.

Трупът е бил открит благодарение на извършените действия на пожарната служба, Криминална полиция Пловдив и ГД „Полиция”. Установена е била и захвърлената камера от заведението, която е заснела скандала до повалянето му на земята. Установено е и заличаване на следите с изгаряне на дрехи и изхвърляна на част от материалите, с които са си служили бащата и синът. Следите от кръв по пода са били бърсани с кислол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари