Задържаха нападателите над възрастния мъж в село Рогозен

0
85-годишен мъж е бил удрян и душен в дома си
85-годишен мъж е бил удрян и душен в дома си Снимка: bTV

35-годишен мъж и 15-годишен криминално проявен са извършителите на деянието

Окръжна прокуратура – Враца задържа за 72 часа мъж на 35 години и непълнолетен на 15 години. Двамата са привлечени в качеството на обвиняеми по досъдебно производство, образувано за нападение побой над възрастен мъж

Около 19,30 ч. на 21.02.2022 г. обвиняемите са нападнали 85-годишен мъж в къщата му на ул. „Христо Ботев“ в с. Рогозен, община Хайредин. Нанесли му удари с газово оръжие в областта на главата и го душили с ръце. Те отнели от пострадалия сумата от 280 лева и мобилен телефон.

В хода на разследването извършителите на престъпното деяние са били установени.

Непълнолетният криминално проявен, с негативни характеристични данни, воден на отчет в Детска педагогическа стая при РУ на МВР гр.Козлодуй и в Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съобщават от държавното обвинение.

Съучастникът му е осъждан, като грабежът над възрастния мъж е извършен от него в условията на опасен рецидив.

Събраните доказателства обосновават предположението за съпричастност на обвиняемите към престъплението. Предстои Окръжна прокуратура – Враца да внесе в съда искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо извършителите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Циганин и на снимка да го...
    Кастрирайте ги, бе, мама им лилава, да не се люпят повече изроди! Па им теглете и по една патка, че да го запомнят скотовете за цял живот – как са били и ограбили възрастен човек!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари