Задържаха мъж за убийството на куче и осем малки кутрета в Силистренско

0
Заподозреният е влачил кучето със скутер
Заподозреният е влачил кучето със скутер

Заподозреният е влачил кучето със скутер

Мъж влачи със скутер куче. Животното умира, а срещу заподозрения е започнало разследване, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Полицията в Силистра задържа 59-годишен, причинил смърт на животни. Разследването е започнало вчера след подаден сигнал на тел. 112 за мъж, който е засечен в близост до село Айдемир да влачи с електрически скутер вързано с въже тяло на куче.

Вчера вечерта зоозащитници сигнализирали в полицията за открити в дере в местността „Кълнежа“ трупове на възрастно куче (влачено от задържания мъж) и на осем малки кутрета, умъртвени и вързани в чувал.

Установена е самоличността на извършителя, но той не е бил открит на адреса му в селото. Около 9:00 ч. тази сутрин заподозреният все пак е задържан за срок до 24 часа. Изяснява се съпричастността на друг 44-годишен мъж по случая. Образувано е досъдебно производство, разследването продължава.

Даниела Найденова от неформална група за защита на бездомните животни уточнява за БТА, че сигналите за нараняване на животни са зачестили. Обикновено обаче става въпрос за агресия или нараняване, а случаите на умъртвяване са сравнително рядко.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари