Задържаха мъж с дрога за 300 хиляди лева край Айтос

0

Окръжна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Живко Димитров - Вилицата. Той е обвинен за разпространение на 6 килограма марихуана. Наркотикът държал в къща в бургаското село Чукарка.

Подробности по разкриване на случая и повдигнатото обвинение разкриха пред медиите г-н Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – Директор на ОД на МВР – Бургас.

Старши комисар Сотиров съобщи, че до къщата, в която са открити наркотичните вещества, е достигнато след проведени поредица оперативно издирвателни мероприятия. В последствие е задържано и обвиняемото лице. По думите на старши комисар Сотиров, наркотикът е разделен на 22 000 дози, който по цени на свободния пазар възлиза на 300 000 лева. Характерно за открития канабис е много високата честота на тетрахидроканабинол в него – 18 процента.

Старши комисар Сотиров добави, че наркотичното вещество е било предвидено за разпространение на месния пазар. Прокурор Чинев съобщи, че вече е повдигнато и предявено обвинение на 38-годишен мъж, който има предходни осъждания. Задържан е за срок до 72 часа.

Предстои Окръжна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Прокурор Чинев каза още, че предвиденото в закона наказание за това престъпление е от 2 до 8 години „лишаване от свобода“ и глоба в размер от 5000 лева до 20 000 лева. Той добави, че в къщата са открити още над 20 килограма суха тревна маса, която се обработва от експерти, като се очаква от нея също да остане евентуално около 6 килограма канабис. Така общото тегло на открит канабис ще бъде вероятно около 12 килограма. Прокурор Чинев и старши комисар Сотиров се обединиха около мнението, че до успешната реализация на операцията се е стигнало благодарение на отличната координация между прокуратура и полиция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Срещнали се двама приятели със сини фланелки. Гледали се мълчаливо и накрая единия казал:
- Изглеждаш ми отпаднал...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари