Задържаха марихуана за близо 2 милиона лева на ГКПП "Кулата"

1
Шофьорът е български гражданин, пристигащ от Испания
Шофьорът е български гражданин, пристигащ от Испания

Шофьорът е български гражданин, пристигащ от Испания

Окръжна прокуратура - Благоевград внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.С., привлечен в качеството на обвиняем по образувано досъдебно производство за контрабанда на наркотично вещество.

Около 08:15 ч. на 30.03.2024 г. на входящо трасе на ГКПП Кулата служителите на Териториална дирекция Митница София, Митническо бюро Кулата, спрели за проверка товарна композиция-влекач и полуремарке, пътуваща от Испания.

При извършената рентгенова и впоследствие физическа проверка в товарното полуремарке били установени 14 кашона с вакуумирани полиетиленови пликове, съдържащи зелена тревиста маса. При тестването ѝ тя е реагирала положително за канабис.

Общото количество на предмета на престъплението е 108,27 килограма, като стойността му възлиза на 1 728 000 лева.

Наркотичното вещество и превозното средство са иззети.

Въз основа на събраните доказателства на водача на товарния автомобил - българския гражданин С.С., е предявено обвинение за престъплението. Понастоящем той е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа.

За контрабанда на наркотици законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 10 до 15 години и глоба от 100 000 до 200 000 лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари