Задържаха лихваря, отвлякъл момиче в Димитровград

0
25-годишният мъж се укривал в таванско помещение в града
25-годишният мъж се укривал в таванско помещение в града Снимка: БГНЕС / архив

25-годишният мъж, обявен за издирване от ОД на МВР - Хасково за принуда, е задържан по досъдебно производство на Районната прокуратура в Димитровград. Това съобщиха от полицията.

Разследването е започнало с разпит на свидетел.

С.Н. е издирван във връзка с подаден на 21 февруари към 19 часа сигнал, че мъж от града е принудил 15-годишно момиче да го последва, въпреки несъгласието на девойката. Той е употребил за това сила. Потърпевшата успяла да избяга към дома си, докато мъжът говорел по мобилния си телефон.

Полицейски служители са задържали С.Н., докато се укривал в таванско помещение на жилищен блок в Димитровград. Задържан е за 24 часа по Закона за МВР.

Установено е било, че С.Н. е издирван от април 2019 г. по досъдебно производство на Специализираната прокуратура, водено от ГД "БОП" - София, за лихварство.

Припомняме, непълнолетното момиче е било отвлечено от Димитровград на 21 февруари. Родителите й подали сигнал в полицията. По думите им става въпрос за мъж, който е бил обявен за издирване след акцията срещу лихварството в квартал „Мариново” преди около година. Според хората от квартала това е ново начало на акциите на лихварите.

Имаше девет месеца спокойствие в целия квартал. Хванаха малкия, взеха му телефона. Маскирани хващат сестра му, слагат й нож на врата я карат в гората. Отрязали й цялата пижама с ножа, гаврили са се с нея”, разказа бащата на момичето Стефан Атанасов по-рано.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари