Задържаха контрабандни златни отливки за близо четвърт милион лева на МП "Капитан Андреево"

0
Повдигнати са обвинения на двама шофьори на автобус по линията Румъния - Турция
Повдигнати са обвинения на двама шофьори на автобус по линията Румъния - Турция Снимка: Агенция Митници

Повдигнати са обвинения на двама шофьори на автобус по линията Румъния - Турция

Над 2.7 кг контрабандни златни сплави- отливки на стойност 234 243 лева откриха митническите служители при проверка на автобус.

На 21.12.2022 г на МП Капитан Андреево пристига автобус с турска регистрация. В него пътували по редовната линия от Румъния за Турция през България двама водачи и 10 пътници. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която под шофьорската седалка е открит пакет, съдържащ четири отливки с правоъгълна форма от жълт метал. Според направената от вещото лице експертиза отливките с общо тегло 2738.10 грама са от 14-каротово злато на стойност 234 243 лева, съобщиха от Агенция Митници.

Контрабандно пренасяните златни изделия са задържани.

По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково. На двамата шофьори Е.Т., на 19 г., и Д.Й., на 51 г.- турски граждани, е повдигнато обвинение за това, че в съучастие помежду си, при излизане от България за Турция не изпълнили задължението си да декларират писмено пред митническите органи пренасяните благородни метали през границата на страната, която е външна за Европейския съюз и стойността на паричните средства е в особено големи размери.

Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 вр. чл. 20 ал. 2 от Наказателния кодекс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари