Задържаха двама военни за шпионаж

0
Продължение на акция "Тайфун"
Продължение на акция "Тайфун"

Продължение на акция "Тайфун"

Двама военнослужещи от Министерството на отбраната са задържани за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор от Военно-окръжна прокуратура – София по подозрение за изнасяне на класифицирана информация в полза на чужда държава, съобщиха от Министерството на отбраната.

Задържането е станало в резултат на проведени оперативно-следствени действия на службите за сигурност. По случая е образувано досъдебно производство.

Припомняме ви, че лица, заподозрени в шпионаж в полза на Русия са арестувани у нас при акция на ДАНС. Официално потвърждение за операцията се очаква от военната прокуратура. При акцията бяха обискирани няколко адреса в южните квартали на София и в кварталите посока Перник.

Екип на Агенция БГНЕС засне на изходите на София как полицаи спираха и проверяваха всички коли на входа на магистрала „Тракия“ в посока Пловдив. От МВР потвърдиха пред БГНЕС за провежданата операция. По непотвърдена информация един от арестуваните е задържан именно на магистрала „Тракия“. Полиция проверяваха и всички коли на влизане и излизане от село Лозен.

В късния следобед съсредоточено бе и присъствието на полицейски екипи в района на квартал "Гоце Делчев" и "Манастирски ливади"-изток. Проверяващи екипи имаше и по булевард "Тодор Каблешков" в часовете между 16.00 и 16:40 часа. Полицейски екипи спираха и таксита на бул. „Драган Цанков”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари