Задържаха двама автоджамбази от Русе

0
Продължава и изясняването на престъпната дейност на установените две лица /снимката е илюстративна/
Продължава и изясняването на престъпната дейност на установените две лица /снимката е илюстративна/

Двама са заловени от русенската полиция за кражби на моторни превозни средства и на вещи и части от тях.

След провеждани оперативно-издирвателни мероприятия и разследване по сигнали за противозаконно отнети превозни средства и по сигнали за кражби от коли, служители на МВР са установили и задържали лицата А.Х. на 26 години от гр. Цар Калоян /Разградско/ и К.С. на 19 г. от с. Борисово /Русенско/.

В хода на работата на разследващите към момента са събрани данни, че двамата са съпричастни в извършването на следните деяния: противозаконно отнемане на автомобил с марка “Мерцедес”, модел “Вито” на 21 срещу 22 ноември т.г., който е бил паркиран до бл. МНО – 1 в Русе, а по-късно е открит изоставен на ул. Згориград, зад бл. “Крали Марко” в Русе, с отнети от него акумулатор, куфар с инструменти и документи за МПС-то.

Другият случай е кражбата на мотопед с марка “Лифан”, за периода 8-10 ноември тази година, от паркинг пред блок “Боримечка” в Русе, в жк “Родина. Още две посегателства над коли е станало ясно, че са били дело на задържаните.

Става дума за кражбата на музикален плеър, документи на МПС и документи на фирма, които са се намирали в “Мерцедес Вито”, който е бил паркиран до бл. “Балчо войвода”, а деянието е станало на 26 срещу 27 ноември т.г.; както и за кражба на вещи и части, след взлом на врата, от паркиран микробус “Форд Транзит” в жк Възраждане” за времето 30 ноември – 1 декември т.г.

По споменатите случаи за били заведени досъдебни производства и преписки. Работа по тях продължава. Продължава и изясняването на престъпната дейност на установените две лица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари