Задържаха 21-годишен гвардеец за изтичането на секретни документи от Пентагона

2
Арестът на гвардеецът е преминал без инциденти и сега той ще бъде съден
Арестът на гвардеецът е преминал без инциденти и сега той ще бъде съден

Арестът на гвардеецът е преминал без инциденти и сега той ще бъде съден

Арестуваният за разкриването на строго секретни документи от Пентагона е гвардеец от военно-въздушните сили на САЩ, предаде NOVA.

"21-годишният Джак Тешейра беше задържан от ФБР в дома си в щата Масачузетс. Той е специалист по информационни технологии. На Тешейра ще бъдат повдигнати обвинения за неразрешено изнасяне на информация за националната отбрана. Днес, той ще се яви пред федерален съд в Масачузетс". Това обяви главният прокурор на Съединените щати – Мерик Гарланд. По думите му – арестът на Джак Тешейра е преминал без инциденти.

Властите обаче не обявиха засега какъв е предполагаемият мотив за извършеното от 21-годишния гвардеец. Това е най-значимото изтичане на американски секретни документи от години насам.

„Продължаваме да проверяваме различни фактори, свързани с опазването на класифицираните материали. Това включва преглед и актуализиране на списъците за разпространение, оценка на начина и мястото на споделяне на разузнавателни документи. Бих казал обаче, че е важно да се разбере, че разполагаме със строги насоки за опазване на секретна и чувствителна информация. Това е умишлено престъпно деяние, нарушение на указанията ни”, заяви говорителят на Пентагона ген. Пат Райдър.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари