Забраниха влизането и излизането от кварталите "Филиповци" и "Факултета"

1
Ограничава се и движението на територията на двата квартала
Ограничава се и движението на територията на двата квартала Снимка: БГНЕС

От 00.00 ч тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки на територията на кв. "Факултета" и кв. "Филиповци", съобщава кметът на София Йорданка Фандъкова в социалната мрежа Facebook.

Причината е регистриран ръст на случаите на заразени с COVID-19 и установени огнища на зараза с голям брой контактни лица. Заповедта за ограничителните мерки се издава от директора на Столичната здравна инспекция Пенчев по предложение на софийския оперативен щаб.

До второ нареждане се забранява влизането и излизането от "Филиповци" и "Факултета", освен за отиване на работа с представяне на служебна бележка от работодател и нужда от медицинска помощ. 

Ограничава се и движението на територията на двата квартала, с изключение на излизания за посещение при личен лекар и за закупуване на храна и лекарства. Забраняват се събирането на повече от двама души на улици и в междублокови пространства, както и отбелязването на семейни тържества със събиране на близки.

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев организира дейността на контролно пропускателните пунктове. По молба на кмета Фандъкова министър Младен Маринов ще осигури за тях и допълнителен ресурс от МВР.

От днес екипи на СРЗИ започнаха взимането на проби от установени контактни лица на заразените с коронавирус. Тяхната работа в следващите дни ще бъде подпомогната от доброволци на Столична община. В двата района се изпълнява засилено почистване и дезинфекция, съобщава кметът. По нейна заповед ще бъдат налагани санкции на всички почистващи фирми, чийто служители не носят предпазни маски и ръкавици по време на работа на територията на София.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари