Забраниха снимането на бежанските лагери в София

0
Решението е на областния управител Иван Кючуков
Решението е на областния управител Иван Кючуков Снимка: БГНЕС / архив

Решението е на областния управител Иван Кючуков 

С решение на областния управител Иван Кючуков се забранява всякакъв вид заснемане на местата, където са настанени бежанците от войната в Украйна, намиращи се на територията на област София, съобщиха от столичната администрация.

В съобщението на областната управа не се посочват мотиви за решението.

В България са пристигнали почти 300 000 украинци от началото на войната в Украйна преди 3 месеца, на 24 февруари. От тях временна закрила и подслон от държавата са получили над 110 000 души.

След като бяха преместени от хотелите край морето бежанците, бяха прехвърлени в буферни лагери в Елхово и Сарафово.

След това украинците бяха разпределени в няколко държавни бази – ученическия лагер в Ястребино, почивната станция на "Мини Марица Изток" в Старозагорски минерални бази, Боровец, Пампорово и Велинград.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари