Забраниха ръкопляскането в училище

0
Идеята е по този начин да се погрижат за учениците, които не могат да понасят силен шум
Идеята е по този начин да се погрижат за учениците, които не могат да понасят силен шум Снимка: alamy stock photo

В австралийския град Сидни на учениците от началното училище Elanora Heights забраниха да ръкопляскат, пише News.com.au, цитирани от Мениджър.

На момчета и момичета се предлага да изразяват радостта си с мълчаливото одобрение, израз на радост по лицето или с вдигане на свит юмрук. 

Авторите на инициативата са решили по този начин да се погрижат за учениците, които не могат да понасят силен шум. "Учителите също са забелязали, че мълчаливо изразяване на радост е един чудесен начин да се пести енергия и да се намалява тревожността у децата и тяхното безпокойство", се казва в училищния бюлетин, информиращ за иновацията.

Както пише вестникът, австралийските училища се стремят да бъдат политически коректни. В някои средни училища не са позволени прегръдките, коледните песни, празнуването на Деня на Австралия, както и използването на думата "черно" (дори в песеничка за черната овца). Някои училища препоръчват да се избягва думата "дама" или "жена" като се препоръчва използването на полово неопределени обръщения, какви точно обаче не се упоменава.

Източник: Мениджър
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари