Забраниха достъпа по море до сараите на Доган

4
Забраната е влязла в сила от 21:00 часа снощи и важи до 21:00 часа на 15 септември
Забраната е влязла в сила от 21:00 часа снощи и важи до 21:00 часа на 15 септември

Забранен е достъпът по море в акваторията и района на парк „Росенец“, в който се намира сграда, известна в публичното пространство като „летните сараи“ на почетния председател на ДПС Ахмед Доган

Това става ясно от публикувано предупреждение до мореплавателите (NAVIM), установи справка на Maritime.bg.

Според NAVIM 273/20 районът, заключен между следните точки с координати в Бургаския залив:

42 27,25 N 027 32,15 E  
42 27,28 N 027 31,97 E 
42 27,53 N 027 31,87 E 
42 27,72 N 027 32,40 E 
42 27,58 N 027 32,72 E 
42 27,30 N 027 32,80 E 

е забранен за плаване, заставане на котва, риболов и водолазни дейности.

Забраната е влязла в сила от 21:00 часа снощи и важи до 21:00 часа на 15 септември.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

 • 3
  22
  Кимо
  От кога на пършавия дръндарски алабаш му дадоха и море за собственост? Ха нсега кажете че Тиквата не го пази като очите си?
 • 3
  21
  Ислямизацията на България!
  Османската феодална система и установяването по българските земи. Наред с положителните страни, с които послужебното земевладение принуждава ползвателите му да изпълняват стриктно държавните разпоредби, то притежава и редица недостатъци. На първо място трябва да се посочи, че спахията не е пълен собственик на земята, а владее само част от нейните приходи, и то по силата на своето положение. Отсъствието на пълна собственост прави ленника в много случаи незаинтересован към развитието на спахилъка, тъй като той разчита най-вече на средствата, натрупани от плячката, получена в победоносните за империята войни. Освен това в съдебно и административно отношение ленът и работещите в него селяни са подчинени на органите на централната власт. При това положение, лишен от стопански, административен и съдебен имунитет, спахията твърде често не обръща достатъчно внимание на лена си, особено през вековете, когато Османската империя печели войните си. Наред с тимарите, зиаметите и хасовете, в периода на завоюването на българските земи от турците са известни и други форми на феодално владеене на земята. Това са т.нар. мюлкове поземлени владения с пълна собственост върху земята. Притежатели на тази категория земя са обикновено членове на султанското семейство, висши военачалници, висши държавни чиновници, приближени на султана и др.
 • -6
  20
  КОЙ НЕ ЧЕТЕ
  Ето откъс от закона за НСО, който може да чете да чете. Чл. 7. Президентът на републиката осъществява общо ръководство и контрол върху дейността на Националната служба за охрана, като: 1. назначава и освобождава началника на службата след съгласуване с Министерския съвет и заместник-началниците - по предложение на началника на службата; 2. утвърждава основните структурни звена и общия числен състав; 3. удостоява офицери с висши офицерски звания. Чл. 9. Началникът на Националната служба за охрана: 1. осъществява непосредственото ръководство и контрол на дейността на службата; 2. представлява Националната служба за охрана; 3. организира разработването и поддържа в готовност за изпълнение плана за привеждане на Националната служба за охрана за работа във военно време, плана за мобилизация, като осигурява изпълнението на мероприятията при въвеждане в действие на държавния военновременен план и плана за дейност при бедствия; 4. организира взаимодействието с държавните органи, органите на местното самоуправление, юридически и физически лица, както и със съответните органи и организации в други държави; 5. утвърждава класификатора на длъжностите по чл. 38, ал. 1 и длъжностното разписание на службата; 6. съставя и предлага проекта на бюджет и разпределя бюджета на Националната служба за охрана, ръководи финансовото и материално-техническото осигуряване и осъществява контрол върху дейността на материалноотговорните лица; 7. управлява човешките ресурси, професионалната подготовка на служителите и е орган по назначаване на държавните служители; 8. отговаря за правното осигуряване на службата; 9. ръководи осъществяването на социалната политика в службата; 10. обявява списък на категориите информация, подлежаща на класификация като служебна тайна за сферата на дейност на службата; 11. отговаря за управлението на държавното имущество, предоставено на службата; 12. ръководи дейността по международното сътрудничество; 13. представя на президента на републиката и на Министерския съвет годишен доклад за дейността на службата; 14. информира президента на републиката и министър-председателя по тяхно искане или по своя инициатива по въпроси от компетентността на службата; 15. се отчита пред Народното събрание; 16. изпълнява други функции, определени със закон. ОЧЕВИДНО Е ЧЕ Е ПО-ЛЕСНО ДА СЕ ПИШЕ БЕЗ ДА СЕ ЧЕТЕ. ИНАЧЕ СЛУЧАЙНО ЩЕ ВЗЕМЕШ ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ НСО СЕ УПРАВЛЯВА ОТ ПРЕЗИДЕНТА.
 • 14
  19
  КОЙ?
  От 2015 благодарение на закона за НСО на твоите педерастчета от ГЕРБ, НСО се управлява от министерски съвет. Президентът единствено разписва заповедите на МС, но решения не взема. А допреди 2015, бяха на пряко подчинение.
 • -7
  18
  То бива ама
  Само се чудя кога ще гледаме мръснишките номера на Бойко-Радев...да се покажем кой по-по-най, накрая и двамата ще са си добре, щото са си изплели кошницата, а обикновения гражданин да търпи последиците от преразпределянето на власт и интереси. И после кръдеца вика дръжте крадеца
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Жена, какво сложи в кекса?
- Тайна, мило...
- Кажи веднага, че съм в Интензивното, докторите питат, гад мръсна!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари