Заболеваемостта от грип в Русенско е нараснала повече от два пъти за седмица

3
Боледуват най-вече деца от 4 до 14 години
Боледуват най-вече деца от 4 до 14 години Видео: Кис 13

Боледуват най-вече деца от 4 до 14 години

180 на 10 000 души е достигнала заболеваемостта от грип и респираторни инфекции в област Русе.

Това показват последните данни от Регионалната здравна инспекция. За да бъде обявена епидемична обстановка в областта, стойностите трябва да са около 240 на 10 000.

В практиката на д-р Виделина Даскалова по-скоро се наблюдавал отлив, отколкото бум на респираторните инфекции. Според нея не се забелязва тазгодишният грип да протича по-различно от предходни години, предаде телевизия КИС 13.

Д-р Даскалова съветва пациентите си, в случай че имат оплаквания, да звънят за консултация с личния си лекар, а не да прибягват до самолекуват.

Данните от сентинелния надзор на грип и остри респираторни заболявания в Русенско показват чувствително нарастване в интензивността на разпространение на тези инфекции. Отчетена е най-висока заболеваемост при децата до 4 години и във възрастовата група от 5 до 14.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари