Забити столове в стените на училище в Добрич

0
Вандалски акт по време на коледните празници
Вандалски акт по време на коледните празници

Кой заби столове в стените и заля с боя радиаторите в сградата?

Вандалски акт срещу сградата на природо-математическата гимназия в Добрич. Кметът на града публикува кадри в своя Facebook профил, които показват щетите, нанесени от неизвестни до момента лица. Сградата на учебното заведение е в ремонт и в нея не се провеждат учебни занятия. Оказва се, че при ремонта системата за видеонаблюдение е премахната. В ефира на „Събуди се” по NOVA директорът на ПМГ „Иван Вазов” Галин Канев разказа за нанесените щети.  

„В съблекалнята на физкултурния салон е потрошена ламперията, а в хранилището по химия е разлята боя по радиаторите. В една от стаите някой се е опитал да боядиса стената. Има забити столове в изолацията. Всичко това е станало по време на коледните празници”, посочи Канев. 

„Няма следи от разбиване. Не е ясно и откъде тези хора са влезли. За случая е уведомена и полицията, но засега оттам не са излезли със становище. Досега подобни инциденти, в такъв мащаб, в училището не е имало. Чупени са врати, обръщани са столове, надрасквани са стените, но винаги сме идентифицирали извършителите”, добави директорът. 

„Съмнявам се посегателството да е извършено от ученици от нашето училище. Нека да изчакаме полицията да си свърши работата и тогава да коментираме кой е физическият извършител”, заключи Галин Канев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари