В Математическата гимназия ще има ботаническа градина

0
До дни започва ремонтът на училището
До дни започва ремонтът на училището Видео: БНТ Русе

До дни ще започне ремонтът на Математическата гимназия в Русе.

Вече е подписан договорът за безвъзмездна финансова помощ по проекта за обновяването на две училища и три детски градини. От Общината гарантират, че това няма да се отрази на учебния процес. За ремонта са предвидени 12 милиона лева, предаде БНТ Русе.

Математическата гимназия в Русе е изградена от 3 корпуса. Най-старият от тях е на близо 100 години и основен ремонт на покрива не е правен. Това е една от дейностите, предвидена по проекта за обновяване на училището. Но това, според директорът на гимназията Митко Кунчев, ще бъде направено едва напролет, за да не пречи на учебната дейност.

Митко Кунчев - директор на Математическата гимназия: „Основите на сградата също трябва да се ремонтират, тротоарната настилка около сградата, отоплителната инсталация. Дограмата в момента е сменена на 90%, има още места, на които не е сменена, трябва да се направи.”

По проекта трябва да се направи основна реконструкция и на двора, който в момента е много лошо състояние – теренът трябва да се нивелира, да се подменят отводнителните шахти и да се изградят модерни игрища за различните спорт, както и лекоатлетическа писта. Ще има и ботаническа градина.

Митко Кунчев - директор на Математическата гимназия: „Живот и здраве след една година ние ще бъдем единственото училище с ботаническа градина на открито, тъй като успоредно със спортните площадки и съоръжения на двора, ние искаме част от двора да не е асфалт, а поне една трета от двора да бъде зеленина.”

Ботаническата градина ще се поддържа от учениците от специалност „Биология” и там ще могат да се провеждат уроци на открито.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари