За утрешната си разходка вземете чадър

0
Утре облачността ще е по-често значителна
Утре облачността ще е по-често значителна

През нощта облачността над страната ще продължи да се увеличава – предимно средна и висока.

Ще е почти тихо. Минималните температури ще са между 6° и 11°. Утре облачността ще е по-често значителна.

В часовете след обяд на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, по-значителни в планинските райони. Ще духа слаб юг-югоизточен вятър.

Дневните температури слабо ще се понижат и максималните ще са между 18° и 23°. Това съобщиха за Фокус от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Атмосферното налягане ще се понижава и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е значителна, без валежи. Временно разкъсване на облачността ще има привечер. Преди обяд ще е почти тихо, след пладне ще са появи слаб югоизточен вятър. Максималните температури ще са от 14-15° по северното крайбрежие, до 20-21° в района на Бургас. Температурата на морската вода е 12-14°.

Сутринта вълнението на морето ще е 1-2 бала, след пладне по северното крайбрежие ще се усили до 3 бала. Над планините ще преобладава облачно време, в следобедните часове с краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места придружени с гръмотевици. Ще духа слаб запад-югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 6°.

През нощта срещу неделя от югозапад валежите ще се активизират, до сутринта ще обхванат Западна и Централна България, а през деня и източните райони, на места ще са придружени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб, в Западна България постепенно ще се ориентира от запад-югозапад, а в Източна - ще е от югоизток.

Дневните температури ще са с 2-3 градуса по-ниски.

В понеделник времето ще се задържи предимно облачно, с валежи. От северозапад ще прониква студен въздух и в западните райони температурите ще се понижат още. По-значителни временни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Северозападна България.

Във вторник ще е ветровито, температурите в цялата страна ще се понижат. Валежите ще са на по-малко места и постепенно ще спират. Облачността ще се разкъсва.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари