За силата на знанието и паметта за добрите дела!

1

ПГДВА „Йосиф Вондрак“ отбеляза 15 април

С поредица от събития в ПГДВА „Йосиф Вондрак“ отбеляза 15 април – Ден на българския всеучилищен химн. На фасадата на училището е поставен транспарант с 14-те куплета на творбата с признателност от ученици и учители. От изминалата седмица в гимназията звучи с химн училищния звънец и създава празнично настроение за всички. На 15 април преди началото на учебния процес, ученици от 9а клас изпяха Химна заедно с класния си ръководител г-жа Стела Стоянова.

Ученици раздаваха текста на химна на граждани по ул.“Александровска“, като споделяха как е създаден в град Русе от Стоян Михайловски на 15 април 1892 година, съобщиха от учебното заведение.

След последния училищен звънец, ученици от различни класове, със своите учители, изпълниха отново Българския всеучилищен химн. Пълният текст на творбата на Стоян Михайловски беше рецитиран заедно от ученик и учител – Ивана Колева от 10в клас и Татяна Нахабедян-Минчева – старши учител по български език и литература.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари