За пети път обявиха конкурс за омбудсман на Русе

0
На последната сесия общинските съветници не подкрепиха с мнозинство нито един от двамата кандидати, одобрени от комисията
На последната сесия общинските съветници не подкрепиха с мнозинство нито един от двамата кандидати, одобрени от комисията Снимка: Кис 13 / архив

Може да се подават документи за конкурса

За пети път ще се направи опит да се избере омбудсман на Русе, след като на последната сесия общинските съветници не подкрепиха с мнозинство нито един от двамата кандидати, одобрени от комисията.

Общинският съвет вече обяви новия конкурс, в който право да кандидатства има всеки български гражданин, който е пълнолетен, неосъждан, който има завършено висше образование – минимална степен магистър, пет години трудов или осигурителен стаж и е с постоянен адрес на територията на Община Русе.

Кандидатите следва да представят необходимите документи до 30 август 2021 година в деловодството на Общински съвет – Русе.

Съгласно правилника след одобрение на документите следва събеседване със специализираната комисия от общински съветници – представители на всяка от партиите в местния парламент. На събеседването кандидатите представят концепциите си за действие в полза на обществото, комисията ги класира и предлага за одобрение на Общинския съвет.

Русенци имат нужда от още един канал за комуникация с институциите“, заяви кметът Пенчо Милков.

Той подкрепи идеята пред местния парламент още през април и припомни, че изборът на местен омбудсман бе сред акцентите в предизборната му програма, а в бюджета за 2021 г. вече са предвидени и средства за издръжката на защитника.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари