За първи път жена става командир на германска военноморска база

1
41-годишната жена иска да бъде пример за подражание
41-годишната жена иска да бъде пример за подражание Снимка: АП / БТА

41-годишната жена иска да бъде пример за подражание

За първи път жена поема ръководството на германска военноморска база, предаде ДПА.

"Това е завръщане в дом, който ми е любим, в познати за мен води", заяви новият командир на ескадра миночистачи Инка фон Путкамер във военноморската база в северния град Кил.

Заедно с още една военнослужеща тя е първата жена, която става командир във военноморските сили. В Кил тя е била командир на миночистача "Хомбург" и заместник-командир на ескадра миночистачи.

Родена във Вилхелмсхафен, 41-годишната жена иска да бъде пример за подражание. "Въоръжените сили предлагат на мен и съпруга ми възможността да заемаме ръководни длъжности и да можем да съчетаем това със семейния живот", каза тя.

"Без съмнение, това е стресиращо и изисква много организация и предварително планиране, но е възможно", изтъкна Фон Путкамер.

Тя би искала смяната на командния състав да бъде съпроводена с посланието, че въоръжените сили на Германия дават възможност на жените да заемат такива позиции.

Ескадрата включва 10 кораба за търсене и обезвреждане на мини. Неотдавна моряците откриха 1,8-тонна британска мина по време на учение в Килския фиорд. Според полицейски доклади това е най-голямата неексплодирала бомба от Втората световна война, намирана някога в провинция Шлезвиг-Холщайн.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    чичомиткобрат
    Смятай като почне мензиса в колко войни ще ги вкара невменяемата вагина.
  • 2
    1
    русенец
    Бе то през 2013 г. Някоя си Урсула фон дер ЛайНен стана първата жена министър на отбраната, която за едни шест години такова мамата на Бундесвера, оставяйки го с няма и сто боеспособни танкове, почти без авиация и беше разследвана за корупция при доставките за армията за милиарди евро. Та, да видим новата мома какво ще направи с ВМС.:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари