За първи път кросинг базар в Русе

5
Той ще се проведе тази неделя
Той ще се проведе тази неделя Снимка: Община Русе

Той ще се проведе тази неделя

Темата за екологията, кръговата икономика и опазването на ресурсите на нашата планета са в основата на едно предстоящо събитие в Русе, което се провежда за първи път.

Тази неделя, русенци ще имат възможност да се включат в така наречения кросинг базар за размяна на предмети, които вече не ползват, но са в добро състояние, и могат да са полезни на другите, като по този начин ще се намали консумацията, опазвайки ресурсите и природата.

Идеята за тази инициатива е на Европа –директно, а партньор и домакини са от БЛОК 14Център за изкуство и култура“.

Организаторите ще очакват желаещи да споделят свои вещи на 27 февруари, неделя от 11 часа, в къщата на „Блок 14“, на ул. Борисова 47. Събитието е подходящо и за деца, и ще се проведе съгласно противоепидемичните мерки.

Повече за събитието можете да видите ТУК

Какви са очакванията и кой с какви предмети може да се включи?

Галя Савова от Радио Русе потърси за коментар Ирина Стоянова, която е един от организаторите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    за т.н. общински имоти
    Предполагам, че в града има доста НПО с дейности в областта на науката, културата, социалните грижи и дано общината да ги подпомага, доколкото може, но при определени условия. Доколкото има инфо, без конкурс за 7 години на 17.06.2021 година на въпросното Сдружение се отдава имот /бившата къща на П.Хитов/ на ул. "Борисова" 47 / с площ от 250 кв.м. с месечен наем 160 лева без ДДС, като Сдружението се ангажира с ремонт. Дай Боже за тези 7 години да се превърне в истински център за изкуство и култура, но има и много други подобни сдружения, които не получават "рамо" от общината.
  • 7
    8
    Вили
    Едно време имаше цензура. Струва ми се, че сега е много необходима, защото чуждиците масово нахлуват в разговорния език. Прозвуча ми като провеждане на Крос.
  • 7
    7
    Ех, Петя, ех ...
    "кросинг" (сrossing) - непозната дума, може би затова Редактор: Петя Георгиева трябва да преведе значението на думата, ако може разбира се, щом я употребява, за да не използва читателя българската поговорка: Видяла жабата, че подковават коня, пък взела че и тя си вдигнала краката ...
  • 8
    6
    Руми
    Каква хубава българска дума "кросинг базар". Радост за ухото!
  • 7
    5
    А де
    Циганите в Русе не са ли 2 пъти повече въпреки 2 пъти по-малкото общо население?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари