За какво се използва билката на дълголетието?

2
Легендите разказват, че древни китайски билкари, които приемали от нея, живеели повече от 100 години
Легендите разказват, че древни китайски билкари, които приемали от нея, живеели повече от 100 години

Билката Готу Кола или както още я наричат азиатска центела се е използвала от хиляди години в Индия, Китай и Индонезия.

С нея лекували рани, кожни болести, респираторни инфекции и настинки. Тя е популярна в Аюрведа и традиционната китайска медицина, пише Дарик.

Името и идва от китайски и значи „еликсир за дълъг живот“. Легендите разказват, че древни китайски билкари, които приемали от нея, живеели повече от 100 години.

В последните години билката става все по-популярна по света.

Тя се среща под формата на таблетки или в сушено състояние за приготвяне на запарка или чай за вътрешно приложение. За външна употреба можете да откриете под формата на крем, лосион или гел.

Билката има невероятно антиоксидантно, противовъзпалително, противомикробно и лечебно действие. Също така, можете да я използвате външно за лечение на хемороиди, навяхвания, дерамтити и целулит.

Най-голямото приложение на Готу Кола е за вътрешни здравословни проблеми - язва на стомаха, анемия, бронхит, хипертония, дизентерия

Билката има способността да образува колагенови влакна и еластин и е отличен избор при лечение на изгаряния, рани, редуциране на количеството бръчки и стрии.

Също така е страхотен помощник в грижата за здравето на косата и ноктите.

Готу Кола е подходяща при лечение на проблеми, свързани с кръвообращението.

Учените я считат за мощен диуретик, който помага на хората с наднормено тегло, както и тези, задържащи течности или страдащи от бъбречни заболявания.

Препоръчва се и за хора с пристъпи на тежка тревожност, както и на жени, страдащи от тежък и изявен предменструален синдром, както и за тези, които чувстват постоянна умора.

Въпреки всичките си благоприятни действия, препоръчително е билката да не се употребява от бременни или кърмещи жени, освен ако преди това е извършена консултация с лекар.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари