Южна Корея регистрира 600 000 нови случаи на КОВИД-19

0
Страната вече наближава пика на пандемията, свързан с варианта Омикрон
Страната вече наближава пика на пандемията, свързан с варианта Омикрон Снимка: AFP

Страната вече наближава пика на пандемията, свързан с варианта Омикрон

Южна Корея регистрира вчера над 600 000 нови заразени с коронавируса. Този рекорден брой кара властите да смятат, че страната вече наближава пика на пандемията, свързан с варианта Омикрон, предаде Франс прес.

Тежките и смъртните случаи обаче остават малко в страната с около 52 милиона жители, където повечето пълнолетни са ваксинирани изцяло и с бустерна доза според официалните данни.

По данни на СЗО Южна Корея вече е начело в световната класация на страните с най-много заразени, установени през последните седем дни, с 2 417 174 души с положителни тестове. Следва Виетнам с 1 776 045 случая.

"Подготвихме се за нарастване на пациентите, откакто Омикрон стана преобладаващ", заяви днес Ли Сан-вон, висш служител от Корейската агенция за контрол и профилактика на заболяванията.

"Дори правителствените прогнози обаче не стигаха подобни цифри", призна той.

От началото на пандемията през 2020 г. жертвите ѝ в Южна Корея са общо 11 481, сочат данни на здравните власти.

Скокът в броя на случаите, свързани с Омикрон, и последиците за икономиката на страната ще бъдат предизвикателство за новоизбрания президент Юн Сук-йол, отбелязва АФП.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари