Явор Сидеров: Румен Радев много бързо преоткри НАТО като източник на сигурност

1
При един срив на руската държава има редица опасности за България, посочи анализаторът
При един срив на руската държава има редица опасности за България, посочи анализаторът Снимка: БНР

При един срив на руската държава има редица опасности за България, посочи анализаторът

"Президентът Румен Радев много бързо преоткри НАТО като източник за сигурност за България в този напрегнат момент. От тази гледна точка - вчерашният ден беше много полезен за България, защото за едни 24 часа нямаше никакво съмнение, че България е на правилното място".

Това каза в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР анализаторът Явор Сидеров в коментар на т.нар. поход за справедливост към Москва на Евгений Пригожин и неговата армия "Вагнер".

По думите му "най-крайните привърженици на Путин в първите часове бяха в ступор в първите няколко часа, защото случващото се приличаше категорично на метеж":

"Настъпи объркване и преди нещата да се изяснят, всичко приключи. ... Българската позиция - на държавата и на гражданите - би следвало да е диктувана от това какво е добро за нас, а не от това какъв е Путин или Пригожин. Няколко неща са основни и се открояват - България има интерес от демократична и свободна Русия, но категорично не сме близо до това. При един срив на руската държава има редица опасности за България. Прави ли ни това привърженици на режима на Путин? Не, не ни прави. Ако приемем, че Путин на този етап предотвратява това, не значи, че това е достатъчно основание за оставането му на власт. Но това не са неща, които решаваме ние".

Според Сидеров от това, което ще последва, ще разберем каква е истината за този опит за преврат:

"Ако Путин затегне нещата в Русия и започнат преследвания на политически противници на режима, тези, които са останали, защото вече не са много, ако започне чистка във висшия команден състав на армията - вероятно е или да се възползва от възможността, която Пригожин му даде, и по някакъв начин са си взаимодействали".

Той подчерта, че общото усещане, което оставя случилото се в Русия, е за нестабилност и несигурност в държавата, за разклащане на стола на Путин.

Явор Сидеров коментира и политическата ситуация в България:

"Коалиционно споразумение с много точки, каквото има в Германия, това е добрият вариант. Когато се преговаряше за коалицията ПП-ДБ/ГЕРБ-СДС беше задължително да се разпише до последната точка какво се съгласяват да свършат двете сили в нея. Да се разпишат дори и назначенията - от еврокомисар и шеф на БНБ чак до директори на дирекции".

Той подчерта, че на никого не е приятно да вижда политически действия, които са диаметрално противоположни на правените преди това заявки от същите политици:

"Всичко зависи от целта. Ако човек мисли стратегически и държавнически, той трябва да се изплаши много в момента, защото България е на пресечната точка на страшно много проблеми, в които може да затъне".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари