Явор Колев: Руските хакери от "Килнет" скоро ще бъдат изправени пред правосъдието

1
Основната цел на този вид хакерски атаки е пропагандата
Основната цел на този вид хакерски атаки е пропагандата Снимка: БГНЕС

Основната цел на този вид хакерски атаки е пропагандата

Около 50 хакерски атаки вече са направени от началото на войната в Украйна. Това обяви пред bTV бившият шеф по киберпрестъпления на антимафиотите Явор Колев.

Според него, най-много са в Украйна. Миналата седмица е имало такава атака в САЩ.

Това е ежедневие. Не е тест. Такива атаки има от февруари месец. Над 50 са те по инфраструктура на държави, подкрепящи Украйна“, обясни Колев.

Основната цел на този вид атаки е пропагандата. Участниците са известни – това е руската хакерска група „Килнет“.

Американските служби познават участниците. Тези лица ще бъдат предадени на международното правосъдие в много кратък срок“.

От Българската асоциация по киберсигурност смятат, че атаките са тест върху хората.

Атаката е била за отказ от услуги. По-важно е какво цели такава атака. Тя няма за цел да открадне данни. Тук говорим за кибертероризъм, обяви експертът по киберсигурност Светлин Илиев.

Според експертите, нашите служби са се справили бързо и добре с атаката.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    ...
    родните меверейци пак вкараха стрелката на ТЪПОМЕРА в червения сектор. тъпак до супер-тъпака. позор за данъците ни.
  • -2
    4
    colibri
    Я. Колев заплашва руските хакери-сериозно? Те са на територията на РФ , но той ги заплашва с международно възмездие- разбираме САЩ. Американците ще ги отвлекат или какво/?/или бълг. спец. служби ще ги отвлекат/както навремето отвлякоха от У.обвинен за убийството на Луканов?/. Бълг. държава е длъжна да защити т.н." чувствителна информация", а не да само да се оплаква и оправдава. Нали се хвалим с нашите специалисти в IT сектора?
  • 2
    3
    русенец
    Абе, Коджак! Я разкажи за тези, които хакнаха НАП, Агенцията по вписванията, Български пощи и да не изброявам и източиха каквото си искат , с тях какво направихте, преборихте ли ги, осъдихте ли ги, поне разбрахте ли кои са, бе некадърник?:))) Нали точно когато ти беше шеф по кибер престъпленията и "разгромихте" изключително вредният за българите сайт Читанка, същият сайт няколко месеца беше на адрес https://chitanka.gdbop.com , за да се ебават с вас от ГДБОП и най-вече с теб! Скрий се някъде и поне ти не ръси мозък, че по българските медии има и без теб достатъчно некадърници и идиоти.
  • 1
    2
    Шмуел Щайн
    Очевидно е, че тъпоумието е заразно. Крайно време е плешивите, недоклатени българоубийци да се изметат от тук, и да отидат там, където ще получат голяма (по обем) награда за"евро-атлантическото" си одупване. Защото, от поп-Къстьовци държава не става, а само тъпо стадо!
  • 3
    1
    "Килнет" да треперят!
    Нашите МВР-киборги са пак най-добрите в Света - хванали са хакерите, браво! Умряла е циганката, дето ги хвали ...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари