Явор Божанков: Този път нямаме право на грешка - трябва да съставим редовен кабинет

0
Евентуален нов провал би завлякъл и новата партия
Евентуален нов провал би завлякъл и новата партия

Евентуален нов провал би завлякъл и новата партия

"Първите разговори с "Продължаваме промяната" са били общи. Положителен знак е, че започват така, защото се говори за политики, за ясен план, за подписано споразумение. Така, както се прави във всяка демократична страна."

Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ Явор Божанков от БСП, съобщиха от пресцентъра на партията. По думите му една от причините да пропаднат разговорите в предишния парламент е бил именно отказът да се подпише коалиционно споразумение и едностранно уведомяване на потенциалните партньори кои ще са министрите през партийните телевизии.

Той изрази увереност, че по съдебната реформа БСП няма да има противоречия с "Продължаваме промяната".

"Имаме ясна позиция. Първо, за КПКОНПИ, още когато ГЕРБ създадоха този орган ние внесохме алтернативен закон и казахме, че той не трябва да се избира от Народното събрание. Сега го чуваме и от новата партия. Оставката на Гешев я поискахме още в 44-тия парламент. А за рамката на държавното обвинение имаме конкретни законопроекти", посочи Божанков.

Според него всички партии, включително БСП, са претърпели провал на изборите заради несъставянето на правителство в два поредни парламента. "Евентуален нов провал би завлякъл и новата партия. Избирателите усещат крайния резултат от тези провали - инфлация, повишени цени на електроенергията, ковид кризата, извън всякакъв контрол", коментира той.

"Този път нямаме право на грешка и трябва да съставим редовен кабинет и да започнем веднага да решаваме проблемите", допълни Явор Божанков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари