Явор Божанков: Няколко души държат цяла България за заложник

0
Има цяло поколение в политическата система, което вижда че си отива
Има цяло поколение в политическата система, което вижда че си отива

Има цяло поколение в политическата система, което вижда че си отива

Налице е брутално откъсване на политиката от реалния живот. Има огромно недоверие в политическите лидери, затова те търсят начин да предложат фигура, зад която другите да се промушат, зад гърба ѝ. Това мнение изрази независимият депутат Явор Божанков, предаде БНР.

По думите му "ситуацията е почти безизходна" и има "скъсване между политическия свят и реалния свят".

"Всяка партия и институция у нас в момента е във война с другите за надмощие", заяви Божанков.

"Уж всички изповядват горе-долу едни и същи задачи, но търсят просто вариант да не са виновни за отиването на избори", коментира той в предаването "Преди всички".

Приоритетите в декларацията на ПП звучат твърде добре, но основните проблеми в политическата система не са в тази декларация, смята Божанков.

"За всеки е абсолютно ясно, че вторият мандат е обречен."

Според него няколко души – изпокараните един с друг политически лидери, "държат цяла България за заложник".

"Има цяло поколение в политическата система, което вижда, че си отива, но ще занимава целия български народ с неговото отиване още време", изтъкна Явор Божанков.

Той прогнозира, че предстои "избор между Изтока и Запада, между популизма и нормалното".

Тази ситуация може да избие и в повишаване на резултата на популисти, но може да дойде и нещо ново, модерно, европейско, защото няма вакуум в политиката, подчерта бившият депутат от гражданската квота на БСП.

Божанков каза още, че има "процес на формиране на ново ляво, на възкресение на НДСВ", а "старите политици виждат, че нещо ново трябва да се случи, усещат го във въздуха".

"Реформите са неизбежни, но докато персонално не се сменят лидерите, няма как да се случат", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    4
    123
    Божанков, мръсно копеленце си. Отивай в сащ на обучение.
  • 7
    3
    Stanko до 2
    Яла да те сложа на рошавите си гърди да видиш колко мога да клякам! Ако си от породата на тоя калмук, даже може да ти направя едно дайчово хоро на задния двор! Аман от мискини като вас!
  • -8
    2
    Станко ли си или Станка
    Ходи да духаш каваля ! Ако не можеш да духаш нотно, уроци при Бареков , мастър по дудук.
  • 12
    1
    Stanko
    Явореее - срам и позор си! Срам ме е да се назова българин заради тебе! За 2 лева си способен да си продадеш майката бе пиле шарено! Заради такива като теб трябва да има промени в изборния кодекс и при положение, че те отстранят като тумор от парламентарната ти група - да отиваш директно на "племенен съвет" без право на място в парламента. НЕЩАСТНИК! п.п. "...и да знаеш, че Русия няма да загуби тази война!"
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари