Пенчо Милков няма да се кандидатира за депутат

3
БСП-Русе е готова с листата за народни представители,  няма изненади с имената
БСП-Русе е готова с листата за народни представители, няма изненади с имената

Областният съвет на БСП Русе изготви проект на листата за народни представители на Коалиция „БСП за България” за 19-ти МИР Русе

За водач от Националния съвет на БСП бе определен Крум Зарков, предава Русе Медиа. За негов подгласник заседанието предложи Пламен Рашев, инженер икономист по образование и сфера на дейност, настоящ общински съветник и председател на ОбС и ОблС на БСП Русе. На трето място е Ивалинка Цанкова от Община Иваново, земеделски производител и председател на ОбС на БСП Иваново.

За представител от гражданската квота прие да се присъедини Теодора Евтимова – Директор на РБ „Любен Каравелов”. На петото място е досегашният народен представител Георги Стоилов. В листата на социалистите намериха място, инженери, икономисти, юристи, педагози, университетски преподаватели. 40 % от хората са до 40 години като най-младият кандидат е Нора Стоянова, икономист-финансист по образование и лидер на МО в БСП в Русе и областта.

С това отпаднаха спекулациите, че кметът Пенчо Милков ще бъде отново кандидат за народен представител. Милков и преди това бе заявил, че няма да предаде доверието на русенци, които го избраха начело на общината.

В цялост листата, за кандидати за народни представители в 45-то Народно събрание, която предлага за утърждаване Областният съвет на БСП Русе е следната:

  1. Крум Зарков
  2. Пламен Рашев
  3. Ивалинка Цанкова
  4. Теодора Евтимова
  5. Георги Стоилов
  6. Биляна Кирова
  7. Нора Стоянова
  8. Тодор Йорданов
  9. Милен Лазаров
  10. Мяна Досева
  11. Росен Миланов
  12. Любомир Владимиров
  13. Стефка Караколева
  14. Асен Ласонин
  15. Емил Георгиев
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари