Явор Божанков: Ако получим третия мандат, ще разчитаме на добрите отношения с всички партньори

0
Със сигурност няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС
Със сигурност няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС Снимка: БГНЕС

Със сигурност няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС

"Ние не виждаме решение в нови избори. Приблизително същите политически сили в приблизително същата пропорция ще трябва да решат същите проблеми. Не виждаме едни избори с какво биха помогнали. Има риск това да не са поредните избори, а поредната спирала от избори".Това заяви пред БНР депутатът от "БСП за България" Явор Божанков.

Той подчерта, че позицията на БСП е ясна, че ще положат всички усилия за кабинет с третия мандат, ако президентът го връчи на социалистите:

"Със сигурност няма да преговаряме с ГЕРБ и ДПС, няма как с тяхна подкрепа да се борим срещу модела на управление, който те олицетворяват. С независимите депутати, с ИТН, ПП и ДБ не сме прекъсвали диалога. БСП успя да запази в този мандат добрите си отношения с всички. Ако получим третия мандат, това ще е основният ни капитал, с който разполагаме - добрите отношения с всички партньори".

Божанков беше категоричен, че ако се търси управление без ГЕРБ и ДПС, то задължително ще е коалиционно.

"Надявам се ПП да погледнат сериозно на ситуацията, защото тя е сериозна. ИТН допуснаха тази грешка - подведоха се тогава и три пъти отидохме на избори, за да разберат, че желанието и реалността се разминават понякога".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ковид-идиоти
    Цяла Европа е обхваната от протести срещу правителствата си. Нашите национални медии, които всъщност са собственост на ЦРУ не отразяват тия събития, защото всичко противно на волята им е руска атака. Така оправдават собствената си некадърност да управляват финансите и политиките. В България се живее като на друга планета! Имам чувството, че живеем в някакъв биг-брадър в който лошите гонят добрите, за да ги убият. Физически. А добрите и лоялни към страната си граждани оцеляват, въпреки преследвачите си. Такава една демокрация ни е налазила, че не зная как ще се измъкваме от нея. От комунизма се измъкнахме далеч по бързо и лесно, отколкото ще се измъкнем от мъртвата хватка на либерализма - новия Интернационал. Европа се тресе от антиправителствени протести срещу милитаристичните политики на пълни ненормалници готови да унищожат света, заради собствения си задник. И това ще мине, но всичко лошо предстои. Крие се рецесията, световната икономическа криза, дискредитирането на демокрацията, липсата на автентично лидерство и прочее. Крие се всичко, което не може да се скрие и това е световната глупост. Протести и свялане на нацистките правителства в ЕС! Това е.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари