Японският премиер: Шиндзо Абе е в много тежко състояние

0
Нападателят бил недоволен от политиката на бившия премиер
Нападателят бил недоволен от политиката на бившия премиер Снимка: EPA-EFE / KIMIMASA MAYAMA

Нападателят бил недоволен от политиката на бившия премиер

Състоянието на бившия премиер на Япония Шиндзо Абе е много тежко след извършената срещу него атака с огнестрелно оръжие, заяви днес японският премиер Фумио Кишида, предаде "Франс прес", цитирана от БТА.

Моля се за оцеляването на Шиндзо Абе, каза още Фумио Кишида.

"Ще ми се да вярвам, че са били взети достатъчно мерки за сигурност, но разследването ще даде отговор на този въпрос", подчерта той.

Атаката срещу Абе е "абсолютно непростима", категоричен бе японският премиер.

Заподозреният за атаката срещу Абе е казал на полицията, че бил недоволен от политиката на Абе и затова искал да го убие, съобщи японската телевизия Ен Ейч Кей.

Във връзка с прострелването на Абе е арестуван 41-годишният жител на Нара Тецуя Ямагами. Той бе задържан на местопрестъплението, заяви японската полиция.

Тецуя Ямагами, мъжът, който простреля днес бившия премиер Шиндзо Абе, по-рано е служел във военноморските части на Силите за самоотбрана на Япония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари