Простреляха в гръб бившия премиер на Япония Шиндзо Абе

0
Абе е в болница, но не дава признаци на живот
Абе е в болница, но не дава признаци на живот Снимка: Kyodo News via AP

Абе е в болница, но не дава признаци на живот

Бившият премиер на Япония Шиндзо Абе е бил прострелян в гръб от неизвестен мъж тази сутрин по време на предизборна реч, съобщи агенция Киодо, като се позова на полицейски източник, съобщава БТА.

Информацията беше потвърдена и от японското правителство.

Бившият лидер на управляващата Либерално-демократическа партия е участвал в проява в град Нара преди насрочените за неделя избори за горна камара на парламента.

Полицията е задържала нападателя на местопрестъплението. Абе е паднал на земята, облян в кръв. Откаран е в болница.

Според службата за пожарна безопасност Абе не дава признаци на живот и е в състояние на кардио-респираторен арест, съобщи телевизия Ен Ейч Кей. Франс прес отбеляза, че това е терминът, който се използва в Япония, преди лекар да констатира официално смъртта.

Според очевидци са се чули два изстрела.

През август 2020 г. Шиндзо Абе стана най-дълго управлявалият без прекъсване лидер на страната, след като отбеляза 2799-ия си ден на непрекъснато управление на Япония. Месец по-късно подаде оставка заради влошаващото си здраве. "Не мога да бъда премиер, ако не мога да взимам най-добрите решения за народа. Реших да се оттегля от поста", каза тогава 65-годишният Абе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Браво
    Поправям се: бая мат'рял
  • 1
    1
    Браво
    А кога ще подпукат нашите премиери – настоящи и бивши? Че бай мат'рял за отстрел има!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари