Яна Илиева оглави районната прокуратура в Русе

0
Тя беше избрана за втори мандат
Тя беше избрана за втори мандат Снимка: Кадър TVN

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра г-жа Яна Илиева за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Русе.

Прокурор Илиева ще ръководи Районна прокуратура – Русе за втори мандат, съобщиха от прокуратурата.

В концепцията си за стратегическо управление на Районна прокуратура – Русе, прокурор Илиева начертава десет основни приоритета: своевременно приключване на досъдебните производства със срок на разследване над две години, създаване на необходимата организация на работа на Териториално отделение – Бяла към РП- Русе, увеличаване броя на бързите производства, запазване на малкия брой върнати дела за доразследване и оправдателни присъди, ежемесечен контролза приключване на разследванетията, подпомагане дейността по надзора за законност в защита на обществения интерес и правата на гражданите, продължаване добрите практики на медийна политика, спазване на етичните правила и запазване и надграждане на добрите практики.

При изслушването, членовете на ВСС посочиха, че прокурор Илиева познава ясно и точно проблемите и спецификите на работа на прокуратура, доказала е своя административен опит и умения да създаде добър микроклимат на работа, поради което единодушно я подкрепиха като ръководител на Районна прокуратура – Русе за втори мандат.

Прокурор Яна Илиева има над 20 години юридически стаж в съдебната власт като прокурор. Започнала е работа през 1999 г. като съдебен кандидат в Окръжен съд – Русе. Година по-късно е младши прокурор в Районна прокуратура – Бяла, където приз 2001 г. е назначена за прокурор. От 2005 г. работи в Районна прокуратура – Русе, където изпълнява длъжността „прокурор“, а от 2014 г. с решение на Висш съдебен съвет, е назначена за административния ръководител – районен прокурор на същата прокуратура. Има ранг „прокурор във ВКП и ВАП“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари