"Ямаха", "Панасоник" и "Суоч" спират доставките за Русия

0
Като причина за спирането се посочва и "икономическо-логистичната ситуация"
Като причина за спирането се посочва и "икономическо-логистичната ситуация" Снимка: ЕПА/БГНЕС

Като причина за спирането се посочва и "икономическо-логистичната ситуация"

Японските компании "Ямаха“ (Yamaha) и "Панасоник“ (Panasonic) обявиха, че спират доставките на музикално оборудване и техника в Русия заради инвазията ѝ в Украйна, съобщи днес "Киодо“, цитирана от ТАСС и БТА.

Като причина за спирането се посочва и "икономическо-логистичната ситуация".

Продажбите на техниката, която вече е в Русия, ще продължат, но компаниите не се ангажират с прогноза кога могат да бъдат възобновени доставките на нови стоки.

Междувременно швейцарската компания за производство на чосовници "Суоч груп“ (Swatch Group), собственик на марките "Омега“ (Omega), "Лонжин“ (Longines) и "Тисо“ (Tissot) , обяви днес, че спира износа за Русия заради санкциите след руската инвазия в Украйна , въпреки че магазините ѝ в страната остават отворени.

"Суоч груп" наблюдава и анализира ситуацията отблизо“, съобщи швейцарската компания в комюнике до Франс прес, потвърждавайки информация на специализираното издание "УочПро“. Към настоящия момент сме спрели целия износ за Русия заради глобално трудната ситуация, се казва в комюникето.

Всички филиали и служители в Русия ще продължат дейността си и магазините ни в страната остават отворени, уточнява групата, известна с голямо портфолио часовници, без обаче да разкрива оборота си в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари