Yahoo официално обяви, че е подписала споразумение с Google

0
Yahoo ще използва търсачката и рекламите на Google
Yahoo ще използва търсачката и рекламите на Google

Yahoo официално обяви, че е подписала споразумение с Google, чрез което ще може да използва търсачката и рекламите на интернет гиганта в своите услуги. Споразумението е валидно до 31 декември 2018 г, пише Дневник.

Yahoo не уточнява кои услуги ще използват платформата на Google. Вместо това компанията посочва, че рекламите и търсачката на Google ще са достъпни на избрани услуги и сайтове в около 30 държави по света. Yahoo ще преценява кои и колко търсения да изпраща към Google като няма минимален или максимален брой.

Сделката е неексклузивна, което дава правото на Yahoo да продължи да работи с Microsoft и с други интернет търсачки. Yahoo уточнява, че не преустановява партньорството си с Microsoft и търсачката Bing. По-рано тази година двете компании предоговориха сделката, като отпадна ексклузивното обвързване с Bing, което беше основната цел на Yahoo.

По повод на новото споразумение с Google, от Microsoft заявяват, че ще продължат да изпълняват договора и ще обслужват преобладаващата част от трафика на Yahoo. "За нас Yahoo е ценен партньор и ще продължим да предлагаме нашата търсачка и реклами чрез Bing Ads", се казва още в изявлението на софтуерния гигант.

Източник: Дневник
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари