Взривиха мината в Черно море

0

Контролираната експлозия е извършена навътре в морето

Екипаж на минен ловец "Струма" от състава на Военноморските сили е задействан днес, 12 март, със задача да разузнае миноподобен обект, забелязан във водите на Черно море, на 250 метра от брега. Това съобщиха от Министерство на отбраната.

Сигналът е подаден днес от гражданин в Морския спасителен координационен център. На място военните моряци класифицират мината като котвена, тип "Ям". Предвид малкото разстояние от брега, мината е изтеглена на безопасна дистанция навътре в морето и унищожена с контролиран взрив от специализирания екип на минен ловец "Струма".

При унищожаването на мината са спазени стриктно мерките за безопасност.

Екипажът на минен ловец "Струма“ действа по указания на командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов. Военноморските сили продължават да поддържат готовност за противоминни действия, с цел осигуряване на безопасно корабоплаване в българските морски пространства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари