Взрив разтърси Манхатън

0

Мощен взрив прогърмя в събота вечерта в централния район на Ню Йорк Манхатън, предава ТАСС.

За това съобщи телевизия ABC, цитирана от Агенция Фокус. Според наличните данни, инцидентът се е случил на улицата. Причините за взрива засега са неясни. Полицията препоръча на жителите на града да избягват мястото на произшествието.

Към мястото на взрива са изпратени екипи на бърза помощ и пожарната. На снимките от мястото на събитието, качени в социалните мрежи, се вижда, че взривната вълна е счупила стъклата на няколко автомобила. Експлозията, която разтърси натоварения квартал на Ню Йорк „Челси“ е ранил 25 души, съобщиха по-късно от пожарната , предава AFP.

„Потвърдени са 25 ранени на 23-та улица в Ню Йорк. Нито един не изглежда да е с опасност за живота“, съобщи в „Туитър“ Противопожарната служба в Ню Йорк. Броят на пострадалите при взрива в Ню Йорк е 29 души, съобщи по-късно ръководителят на полицията на града Джеймс О'Нийл, предава РИА Новости.

„Броят на пострадалите е 29 души, от тях един човек е пострадал сериозно“, заяви О'Нийл за когото това е първи ден на тази длъжност. Пресконференцията му бе излъчена по американските телевизии. Президентът на САЩ Барак Обама е информиран за взрива в централния нюйоркски район Манхатън, като причините са инцидента все още се изясняват, предава ТАСС.

Това заяви в събота пред журналисти говорител на Белия дом „Президентът беше информиран за взрива в Ню Йорк, причините за който все още се разследват. До президента ще се доставя новата информация още при нейното постъпване“, заяви говорителят на администрацията. Очаквайте подробности

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари