Взрив на газова бутилка прати четирима души в русенска болница

2
Близки на пострадалите призовават да се дари кръв, тъй като им предстоят тежки операции
Близки на пострадалите призовават да се дари кръв, тъй като им предстоят тежки операции Видео: bTV

Семейство от габровско село пострада тежко при взрив на газова бутилка.

Всички са получили тежки изгаряния, което наложило да бъдат транспортирани в университетска болница "Медика" в Русе, предава bTV.

Пострадали са момиче и момче на 17 и 20 години, и двама възрастни – жена и мъж на 70 и 73 години. Те са настанени в реанимация с опасност за живота.

Инцидентът е станал на 6 август вечерта в габровското село Чукилите. 20-годишният младеж бил на гости при баба си и дядо си с приятелката си.

Те решили да сготвят на новата газова бутилка, закупена от битака в Севлиево.

Дядото вика да я пробват, защото събота и неделя щяха да ходят за риба. И както гори, изведнъж гръмва бутилката и всичките много зле. Брат ми, не знам как е събрал сили, извадил ги е всичките отвън, натоварил приятелката си, стигнал до болницата и оттам вече… сега са в критично състояние”, разказа Пенко Илиянов, брат на пострадалия младеж.

От болницата в Габрово, където първоначално са настанени пострадалите, се е наложило да ги транспортират до отделението по пластична хирургия в Русе. Всички са с между 30 и 40 процента изгаряния, но най-тежко е състоянието на възрастния мъж.

Около една трета от тялото е изгоряла, пръснато на лице, ръце, крака, области, които са трудни за лечение и които ние ги наричаме шокогенни…Тежки, тежки пламъкови изгаряния и при четиримата, за съжаление и с инхалация на пушеци, което още повече утежнява протичането на болестта”, заяви проф.Огнян Хаджийски, началник отделение в УМБАЛ „Медика“.

И болницата, и близките призовават да се дари кръв за пострадалите.

Утре предстоят пластични операции на младите пациенти, а в следващите дни ще бъдат оперирани и двамата възрастни.

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари