Вулкан изригна на японски остров с 80 души

0
Няма съобщения за щети в резултат на изригването
Няма съобщения за щети в резултат на изригването Снимка: Kyodo news via АР

Няма съобщения за щети в резултат на изригването

Вулкан изригна на отдалечения остров Суваноседжима в югозападна Япония, съобщи правителството рано тази сутрин, предаде Ройтерс и БТА.

Няма съобщения за щети в резултат на изригването, съобщи телевизия Ен Ейч Кей (NHK), позовавайки се на полицейското управление в префектура Кагошима.

По-късно през деня правителството сформира кризисен щаб и издаде предупреждение за вулканично изригване от трета степен 3 (от от 5 възможни) за Суваноседжима и ограничи движението в опасни райони около вулкана.

На остров Суваноседжима, който е с площ от 27 квадратни километра, живеят около 80 души, а селото им е на 4 километра от вулкана, предаде ТАСС.

Суваноседжима е на 270 километра южно от от големия японски град Кагошима на остров Кюшу.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари