Вторник идва с дъжд и гръмотевици

2
В Русе от сутринта ще е облачно, а максималната температура ще достигне 19°
В Русе от сутринта ще е облачно, а максималната температура ще достигне 19° Снимка: Dunavmost / Архив

В Русе от сутринта ще е облачно, а максималната температура ще достигне 19°

Днес през страната ще преминава студен атмосферен фронт. Облачността ще е значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна. Ще има валежи от дъжд, на много места придружени с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в планинските райони. Вятърът в по-голямата част от страната ще се ориентира от северозапад, в източните райони - от югозапад, ще е слаб до умерен, съобщава дежурният синоптик от НИМХ. Дневните температури ще се понижат и максималните ще са между 17° и 22°, в София - около 17°.

В Русе температурите днес ще са по-ниски с максимална сутрешна 10°. От сутринта ще е облачно със слаб вятър. През целия ден се очакват превалявания от дъжд придружен с гръмотевици. Максималната температура ще достигне 19°.

По Черноморието облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто дъждовна. Ще има валежи от дъжд, по южното крайбрежие придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 14° - 18°. Температурата на морската вода е 11° - 12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините облачността ще е значителна, след обяд купеста и купесто-дъждовна, с валежи от дъжд, над 2300 метра - от сняг. На много места валежите ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Вятърът ще е умерен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра - около 5°.

В сряда над Централна и Източна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места там ще има краткотрайни валежи, в източните и планинските райони с гръмотевици. Вятърът ще е от север-северозапад умерен, в Дунавската равнина временно силен. Минималните температури ще са почти без промяна, а дневните ще се понижат с още два-три градуса. В четвъртък ще остане ветровито, захлаждането ще продължи. Облачността ще е променлива, на отделни места, главно в централните райони от страната ще превали слаб дъжд.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари