Втората вълна на коронавируса залива САЩ

0
Много градове и щати започнаха да връщат мерките
Много градове и щати започнаха да връщат мерките Снимка: Ройтерс

Втората вълна на коронавируса залива Съединените щати.

В петък бяха отчетени 177 хиляди новозаразени. Това е рекорден брой, а в последните 10 дни положителните проби не падат под 100 хиляди дневно.

От осем месеца в страната не е имало пълна карантина, но много градове и щати започнаха да връщат мерките, предава NOVA. Чикаго поиска от всички граждани да си стоят у дома. Щатите Ню Мексико и Орегон казаха в петък, че ще въвеждат карантина.

Повечето щати се опитват да овладеят ситуацията с мерки като вечерен час, затваряне на заведенията и ограничаване на събиранията до 10 души. Засега това не работи, като ситуацията започва да напомня пика на епидемията през април, когато на ден имаше по 2000 починали.

"Вършат страхотна работа с организацията на тестовете. Аз се изследвам всяка седмица, заради работата ми. Върви бързо, удобно и се чувстваш в безопасност. Получаваш резултатите на следващия ден, което е много впечатляващо. Определено препоръчвам на всеки да се тества. Безплатно е, дори да не си здравно осигурен“, казва Мириям Кортес, жителка на Лос Анджелис.

"Регистрираш се с личните си данни онлайн и получаваш час, в който да дойдеш. Или е същия ден, или най-късно утре. Много удобно“, смята Луис Калдерон.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари